Frågor och svar!

Ingredienser

Diamond naturals erbjuder ett varierat sortiment av foder, och det finns en formel tillgänglig för att möta behoven hos de flesta hundar och katter. Om du vill ha personlig rådgivning om vilken formel som bäst kan tillgodose ditt husdjurs behov, kontakta oss via sidan Kontakta oss, så återkommer vi till dig med en specifik rekommendation.

Livsmedelsbestrålning är en process där livsmedel utsätts för strålningsenergi, inklusive gammastrålar, elektronstrålar och röntgenstrålar för att eliminera livsmedelsburna patogener. Vi bestrålar inte Diamond-produkter. Matbestrålning garanteras inte att döda 100% av de närvarande patogenerna och kan påskynda oxidationen av fettet, vilket gör att det förstörs snabbare. Om den används felaktigt har bestrålning visat sig påverka vitaminaktiviteten negativt, särskilt vitamin B1 eller tiamin. En brist på detta vitamin hos katter kan orsaka flera hälsoproblem inklusive neurologiska störningar.

Diamond Pet Foods hämtar alla ingredienser från leverantörer som inte använder etoxikin.

Fytonäringsämnen är näringsämnen som hämtas från växtmaterial. Grönsaker och frukter som sötpotatis, ärtor, garbanzobönor, potatis, blåbär och hallon ger ett spektrum av fytonäringsämnen.

Hundar och katter kräver salt i kosten. Natrium och klorid är viktiga mineraler för husdjur, särskilt för unga valpar och kattungar. Dietnatrium hjälper till med tillväxt och reproduktion (återvinning). Om vi inte tillsatte salt skulle vi inte uppfylla de minimikrav som hundar och katter behöver.

Produkter

Just nu har vi ingen vegetarisk kost. Vi tror starkt på värdet av animaliska proteiner av hög kvalitet för ett hälsosamt och magert kroppstillstånd. Vi erbjuder en mängd olika formler med en mängd olika animaliska proteinkällor för att tilltala många olika husdjur och deras ägare. Blandningen av aminosyror som finns i animaliska proteinkällor uppfyller näringsbehoven bättre för hundar och katter.

Våra livsmedel förblir färskast när de förvaras på en sval, torr plats. Maten kan förvaras i påsen, men se till att skydda den från skadedjur som kan lockas till maten (eller hungriga husdjur som kan ta en extra måltid). Många kunder väljer att lägga maten i en fodertunna eller liknande behållare. Detta är en rekommendation för att lagra maten, Fler tips är:

Ta slut på all mat från en påse innan du lägger en ny påse i fodertunnan. Om du har en liten mängd kvar kan du överföra den till en plastpåse så att du kan gå vidare till nästa steg.

Klipp ut produktionskoden och ”bäst före”-informationen från påsen och tejpa fast den på toppen av fodertunnan så att om du har några frågor eller funderingar kan du lämna denna information till kundsupportavdelningen.

Förvara foder-tunnan på en sval, torr plats. Extrem värme kan få maten att bli förstörd och överdriven fukt kan leda till mögeltillväxt i fodertunnan.

Hälsa och livsstil

Mini / Small Breed (upp till 10kg)
Medium Breed (upp till 30kg)
Stor ras (över 30kg)

Du kommer att upptäcka att vi lägger till glukosamin och kondroitin till många sorter. Nivåerna som läggs till i den sorten för senior hundar och de sorter för större raser är högre än nivåerna i de vanliga vuxna hundformlerna. Detta kanske inte räcker för att behandla en hund med artrit, men det räcker för att ge lättnad till hundar med mild artrit. Att hjälpa din hund att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt är en annan mycket viktig faktor för att minimera artritsymtom. Överviktiga hundar är mycket mer benägna att utveckla artrit och att drabbas av extrem smärta i samband med artrit.

Detta är ett beteendeproblem, inte ett medicinskt problem. Hundar som äter sin egen avföring eller mer vanligt, äter kattens avföring, gör det för att de gillar det, de har sett en annan hund i hushållet göra det och vill inte missa det eller kanske är de uttråkade. Gå din hund i koppel, plocka omedelbart upp avföring och separera dina hundar när de går ut efter måltider för att hjälpa till att bryta cykeln. När det gäller att hålla dem ur kattlådan är det bästa du kan göra att placera lådan någonstans som inte är tillgänglig för hunden.

Diarré eller mjuk avföring är ett vanligt klagomål från husdjursägare, särskilt hundägare som går med sina hundar i koppel och kattägare som ansvarar för att städa ut kattlådan. Kostintoleranser kan säkert orsaka matsmältningsbesvär, vilket leder till kräkningar och / eller diarré. Men om ditt husdjur inte tolererar något i sin vanliga kost, kan du förvänta dig att se tecken på matsmältningsbesvär varje dag, inte då och då.

För hundar som har tillfällig diarré är den mest troliga boven i dramat något de åt som inte ingick i deras vanliga kost. Detta kan vara en godbit eller det kan vara något gott som de hittade på gården eller på din promenad runt grannskapet. Det är nästan omöjligt att hindra en hund från att äta något som de inte borde. Vissa hundar gör detta mycket sällan men andra hundar kan göra detta dagligen. Om diarrén uppstår varje gång du matar en viss typ av foder eller en viss typ av människor mat, försök stoppa detta och se om problemet kvarstår.

Katter med diarré är lite knepigare. Intermittent diarré är inte så vanligt hos en katt. Stress kan orsaka diarré, men det orsakar mer typiskt blod i avföringen. Om din katt har diarré en dag och sedan är bra i flera månader är det nog inget som behöver göras. Men om din katt har intermittent diarré kan en resa till veterinären vara motiverad.

Hundar och katter kommer ofta att ”beta” som ett normalt beteende. Det finns olika typer av ”kattgräs” som kan köpas för inomhusodling för att erbjuda din katt något lämpligt att tugga på i stället för gräs eller växter. Om hundar betar för mycket till den grad att de kräks, bör du kontakta din veterinär. Ditt husdjur kan lida av magbesvär.

Matning och näring

Det är inte nödvändigt att lägga till kosttillskott i ditt husdjurs diet. Alla Diamonds foder är kompletta och balanserade för att ge ditt husdjur den näring de behöver. Du kan dock välja att lägga till kosttillskott i ditt husdjurs diet om du vill. Tänk på att i de flesta fall kommer kosttillskott inte att göra någon skada, men mänskliga kosttillskott kan vara skadliga för husdjur. Rådgör med din veterinär innan du ger ditt husdjur några kosttillskott.

Ditt äldre husdjur kan dra nytta av en kalorifattig diet, särskilt om ditt husdjur inte är särskilt aktivt eller är överviktigt, men de kan dra nytta av en kaloririk diet beroende på deras livsstil och kroppsförhållande.

Vissa näringsämnen i maten minskar genom tillagningsprocessen. Eftersom detta händer lägger Diamond till högre än nödvändiga nivåer av just dessa näringsämnen så att den färdiga produkten ger utmärkt näring och uppfyller våra garantier.

Ditt husdjur ska alltid ha fri tillgång till färskt vatten. De flesta husdjur kommer att konsumera den mängd vatten de behöver baserat på deras aktivitetsnivå och miljöförhållandena. Om du känner att ditt husdjur dricker en överdriven mängd vatten, kontakta din veterinär direkt eftersom det kan vara ett tecken på ett medicinskt problem.

Vi rekommenderar portionskontrollerad utfodring i ett visst antal måltider per dag med de rekommenderade mängderna på baksidan av din foderpåse. Portionsstyrd utfodring gör att du kan övervaka hur mycket och hur bra ditt husdjur äter. Men vi förstår i vissa fall att ”fri tillgång av utfodring” föredras på grund av upptagna scheman.

Det här är verkligen en fråga om personlig preferens, men beror också på ditt husdjurs ålder och livsstil. Till exempel, om du har en mycket ung valp, mindre än 4 månader gammal, kanske du vill överväga att mata 3 till 4 måltider per dag, när de är 4-6 månader, ändra antalet måltider till 2-3 per dag, och efter 6 månaders ålder, mata 2 måltider per dag.

När du övergår ditt husdjur till en ny mat rekommenderar vi en gradvis introduktion av den nya formeln under en sjudagarsperiod. För husdjur med känslighet, förläng övergångsperioden till 10 till 14 dagar. Börja med att lägga till en liten mängd av ditt husdjurs nya mat till hans eller hennes nuvarande mat. Gradvis öka den nya matmängden och minska den nuvarande matmängden vid varje utfodring tills du bara utfodrar med den nya maten.

Det är verkligen bäst om du inte matar din hund eller katt med bords rester. Vissa individer väljer att lägga till mänskliga livsmedel till sina husdjur diet för variation, friskhet och smak. Detta är inte nödvändigt, men är inte nödvändigtvis skadligt så länge du väljer klokt och ditt husdjur fortfarande äter tillräckliga mängder av en komplett och balanserad kost så att näringsbrister inte uppstår.

Problemet med bordsrester är egentligen hur vi lagar mat. Vi använder ofta kryddor som är för starka eller till och med potentiellt skadliga för husdjur. Vitlök och lök är två saker som husdjur inte bör konsumera. Hur vi förbereder vårt kött är också problematiskt på grund av det höga fettinnehållet. När veterinärer föreslår att man matar kött till en hund på grund av magbesvär, säger vi alltid att köttet ska kokas. Detta blir av med det mesta av fettet i köttet. Sällan kokar vi kött som vi ska äta till vår kvällsmåltid.

Gör dig själv och ditt husdjur en tjänst och mata dem med en hälsosam, balanserad kost som är utformad för husdjur och försök hålla fast vid den…

Den garanterade analysen listar mängden av varje garanterat näringsämne i formeln. När du förstår hur du läser det kommer du att vara mycket bättre rustad att jämföra olika sorter av hund och kattfoder.

Enligt AAFCO-reglerna krävs den garanterade analysen endast för att lista fyra näringsämnen:
1. Råprotein
2. Råfett
3. Råfiber
4. Fukt

Diamond lägger dock till ytterligare garantier, inte bara för att ge dig mer information om maten, utan också som ett kvalitetsmärke. Tillagda garantier innebär att Diamond arbetar mycket hårt för att tillverka en exakt formulering och du kan vara säker på att alla påsar du köper har samma innehåll. produkten kommer sannolikt att vara mer konsekvent än en produkt som bara garanterar de fyra nödvändiga näringsämnena.

Ask är den icke brännbara delen av kosten. Detta innebär att när ett prov av maten bränns i en speciell ugn som kallas en askugn, är den del som återstår aska. Vi lägger inte till en ingrediens som kallas aska till maten, men våra livsmedel och alla andra sällskapsdjur innehåller aska.

Ask kommer främst från beninnehållet i de torra proteiningredienserna, såsom kycklingmjöl. Kycklingmjöl är gjord av kycklingkött och ben och är en källa till viktiga mineraler. Torra proteiningredienser som kycklingmjöl innehåller vanligtvis 70% protein. Färskt kött innehåller endast 20-25% protein på grund av deras höga vattenhalt. Denna ingrediens består också av fett, fukt, fiber och aska.

Askhalten i foder bör kontrolleras, särskilt i dieter för vuxna eller äldre. Överskott av aska kommer att bidra med överskott av mineraler till kosten, vilket kan leda till hälsoproblem. Även om många husdjursägare väljer att inte mata med foder som innehåller biproduktmjöl till sina husdjur, är biproduktmåltider mycket lägre i aska än kycklingmjöl eller lammmjöl.

Företag

Diamond Pet Foods tillverkas i USA i våra toppmoderna anläggningar. Vi är engagerade i produktsäkerhet och kvalitet och följer stränga och vetenskapligt avancerade livsmedelssäkerhetsprotokoll. Vi övervakar och testar ständigt våra råvaror, produktionsmiljö, processer och färdiga produkter. Genom att kontinuerligt förbättra prestanda med de senaste framstegen inom vetenskap och teknik har vi utvecklat ett omfattande livsmedelssäkerhetssystem. Här är några av de sätt vi säkerställer kvalitet:

1. Produkttestning på plats
2. Mykotoxin kontroll
3. Mikrobiell testning
4. Vattenrening
5. Kontroll av luftkvaliteten
6. Test- och hållprogram

Vi har sex tillverkningsanläggningar, alla belägna i USA. Två anläggningar finns i Kalifornien, en i Missouri, en i South Carolina, en i Arkansas och en i Kansas.